3 günlük raporun kaç günü ödenir?
Ancak SSI yardımlarından yararlanabilmeniz için hastalık günlerinizin 2 günden fazla olması gerektiğini belirtmek isteriz. Çünkü SGK 2 gün boyunca rapor ödemenizi yapmaz. Ödeme 3. rapor gününde ve sonrasında yapılır. İş göremezlik belgesi hesaplamak biraz zor görünebilir.
Rapor parası almak için ne yapmak gerekir?
Hastalık nedeniyle iş göremezlik ödeneği alabilmek için hastalığın iki günden uzun sürmesi gerekir. Ödeme ancak üçüncü günden itibaren başlayabilir. Ayrıca sigortalı çalışanın raporlama tarihinden önceki yıl içinde 90 gün prim ödemiş olması gerekir.
Raporlu olduğum günlerin parasını nasıl alırım?
Geçici maluliyet aylığı alabilmek için sigortalı çalışanın, durumunu doğrulayan sağlık raporuyla birlikte SSI’ye başvuruda bulunması gerekir. Başvuru yapıldıktan sonra sonuç e-devlet üzerinden takip edilebilir. Gerekli şartlar sağlandığı takdirde ödeme, başvuru tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde yapılır. Ödeme PTT aracılığıyla yapılır.
2 gün rapor alan işçinin ücretini kim öder?
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 18. maddesine göre SGK, kayıt tarihinden itibaren 3. gün ve sonrasında kayıt ücretini öder. İşverenin yasa gereği ilk iki gün için ödeme yapma zorunluluğu yoktur.
2 gün rapor aldım maaşım kesilir mi?
Bir memur rapor aldığında maaşı her zaman düşürülmez. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 152. maddesindeki düzenlemeye göre; bir takvim yılında toplam hastalık izni 7 gün veya daha az ise memurun maaşından kesinti yapılmaz.
2024 3 günlük rapor parası ne kadar?
Yatarak tedavide günlük ücretin yarısı, ayakta tedavide ise günlük ücretin üçte ikisi oranında ödenir.
İşveren raporu bildirmezse ne olur?
Ayrıca, bir çalışanı hastalık izninde çalıştırmak onun sağlığı ve güvenliği açısından zararlıdır. Ayrıca, bir çalışanı hastalık izninde çalıştıran işveren bu durumu Sosyal Sigorta Kurumuna bildirmezse, idari para cezası ile karşı karşıya kalacaktır.
İşçinin rapor hakkı kaç gün?
Raporlar en fazla 40 gün alınabilir. Uzman raporları üst üste 10 gün alınabilir. Hastalık devam ederse takip amaçlı ikinci bir 10 günlük rapor alınabilir.
Rapor parası nasıl alınır 2024?
Geçici maluliyet aylığı alabilmek için sigortalının sağlık durumuyla ilgili sağlık raporuyla SGK’ya başvuruda bulunması gerekmektedir. Başvuru sonucu e-devlet üzerinden takip edilebilir. Gerekli şartlar sağlandığı takdirde geçici maluliyet ödemesi başvuru tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde PTT üzerinden ödenir.
Rapor parası için nereyi aramalıyım?
Çalışma Hayatı İletişim Merkezi “ALO 170”i günün 24 saati, haftanın 7 günü arayabilirsiniz. İletişim merkezimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sağlanan tüm hizmetler hakkında bilgi ve çözümler sunar.
Rapor ücreti nereye yatar?
Rapor ücreti, işverenin SGK’ya raporu bildirmesinden itibaren en geç 15 gün içinde PTT veya e-devlet üzerinden çalışanın belirttiği banka hesabına yatırılır. Bu ücretin yatırılmasından itibaren 2 ay içinde hesaba ulaşması gerekir. Bu süre içinde tahsil edilmeyen ücretler SGK’ya iade edilebilir.
Rapor paramı PTT’ye gitmeden nasıl alabilirim?
Bildirim parası Ziraat Bankası’nda çalışanın adına yatırılır. Para çekme işlemleri her ayın 8’i ile 14’ü arasında kimlik gösterilerek bankadan yapılabilir. Bankada sıra beklemek istemiyorsanız bir hesap açabilir ve bildirim parasının doğrudan hesabınıza yatırılmasını sağlayabilirsiniz.
Raporluyken işveren maaş öder mi?
Yukarıda belirtilen maddeler aylık ücretle çalışanlara ilişkin olduğundan, sabit ücretle çalışanların raporlu izin kullanmaları halinde SGK tarafından ödenen tutar mahsup edilmekte ve işveren SGK’nın ödeme yapmadığı ilk iki güne ait tutarı ödemek zorundadır.
2 günlük rapor ücreti yatar mı?
İş kazaları hariç, Sosyal Sigorta Kurumu 1 veya 2 günlük rapor alan sigortalı çalışanlara raporlama ücreti ödemez. Sosyal Sigorta Kurumu, iş kazası nedeniyle rapor alan çalışanlara günlük ödemeler yapar.
Rapor onaylama süresi kaç gün?
ÖNEMLİ: Çalışanın dinlenme raporu 5 gün içinde SSI sistemine girilmelidir. Bunu yapmamak idari cezalara yol açacaktır. Çalışanın dinlenme raporu 5 gün içinde sisteme girilmezse veya geç gönderilirse, SSI para cezası uygulayacaktır.
2 gün rapor parası ne kadar kesilir?
İş kazaları hariç, Sosyal Sigorta Kurumu 1 veya 2 günlük rapor alan sigortalı çalışanlara raporlama ücreti ödemez. Sosyal Sigorta Kurumu, iş kazası nedeniyle rapor alan çalışanlara günlük ödemeler yapar.
5 günlük raporun kaç günü kesilir?
Çalışanın raporu ne kadar uzun olursa olsun, raporlama ücreti üçüncü günden itibaren ödenecektir. Bazı durumlarda, raporlama ücreti süresiz olarak ödenmeye devam edebilir. Ancak şunu söyleyebiliriz; Bir veya iki günlük raporlar için çalışana raporlama ücreti ödenmeyecektir.
Doğum rapor parası ne zaman yatar?
Asgari ücretle çalışan bir anne ne kadar doğum izni yardımı alır? 2024 yılı için asgari ücretle çalışan bir anne, doğumdan 112 gün sonra hesaplanan 49.783 TL tutarında doğum izni yardımı almaya hak kazanır. Bu ödeme, doğum izninin bitiminden hemen sonra annenin adına açılan Ziraat banka hesabına ödenir.
2 günlük rapor SGK’ya bildirilir mi?
Sosyal Sigortalar Kurumu’nun 2016/21 sayılı Genelgesi’nde; “Hastalık vaka türünde seri numarası ‘1’ olup, iki gün veya daha kısa sürede bildirimlerde tazminat ödenmez ve iş göremezlik bildirimi aranmaz.” denildi. Açıklama şu şekilde yapıldı: