İçeriğe geç

1 Dönümden Ne Kadar Bakla Çıkar

1 dönüm bakla kaç kilo verir?

Dekardan 150-300 kg bakla hasadı yapılmaktadır.

1 dekara ne kadar bakla ekilir?

Teknik tohum bilgileri tablosuÜrün türü 1 g’daki ortalama tohum sayısı Dekar başına gerekli tohum miktarı Bakla2-318-25 kgBamya17-201,0-2,0 kgBEZE4-618-25 kgBİBER125-170150-200 g26 satır daha

Bakla kaç defa toplanır?

Baklalar Ağustos ayında olgunlaşmaya başlar. Olgunlaşmış ve kuruyan baklalar sararır ve baklalar sarardığında bitkiden tek tek toplanarak hasat edilir. Olgun baklalar ayda en az iki üç kez toplanır.

Bakla kaç ayda meyve verir?

Baklaların olgunlaşma süresi ekim zamanına ve çeşide bağlı olarak 180 ila 200 gün arasında değişmektedir. İri taneli çeşitlerin hasadı tam olarak mekanize edilmemiştir.

Tarlaya bakla ne zaman ekilir?

Bakla tohumları soğuğa dayanıklı bir bitki olduğundan sonbaharda ekilebilir. İlkbaharda da ekilebilir. 🌱🤍 Baklalar yeşilken yenilebilir ve baklagiller familyasının en bilinen sebzesidir. Büyüdükçe büyük iç baklalar oluştururlar.

Bakla su ister mi?

Fluazifob butil bileşik preparatları çimlenmeden sonra da kullanılabilir. Baklalar genellikle kışın ekildiğinden sulama gerekmez. İlkbaharın kurak geçtiği yıllarda zamanında ve yeterli sulama verim kayıplarını önler. Sonu haziran başıdır.

1 dönümden ne kadar patlıcan çıkar?

Düzenli hasat kaliteli ürün verimini artırır. VERİM: Bitki başına 10 ila 30 meyve elde edilir. Dekar başına verim 2 ila 13 ton arasındadır.

Bakla en çok hangi şehirde yetişir?

Toplam üretim alanı ve miktarının %75’ini oluşturan Balıkesir ve Çanakkale illeri, baklanın en çok yetiştirildiği illerdir. Akdeniz ve Güney Ege bölgelerinde erkenci bir sebze olarak yetiştirilen bakla, Kuzey Ege ve Güney Marmara bölgelerinde kurutulmuş taneleri için yetiştirilmektedir.

1 dönümden ne kadar karnabahar çıkar?

Soğuk hava deposunda karnabahar 0.

Bakla hangi aylarda hasat edilir?

Mayıs ayında enginar, bakla, düğüm otu, semizotu, papatya, ebegümeci, domates, salatalık, barbunya fasulyesi, bezelye, marul ve çilek, yeşil erik, Malta eriği ve dut yiyebilirsiniz.

Bakla verimi nasıl artırılır?

Suya iyi tepki veren baklagillerin verimi, uygun sulama ile önemli ölçüde artar. Baklagilleri sularken, toprağın 60 cm kök derinliğine kadar nemlendirilmesi verimi en üst düzeye çıkarır. Baklagil bitkisidir ve hasadı zor değildir. Baklagil bitkisinin gövdesi dik büyür ve meyveler daha yüksekte oluşur.

Bakla kaç günde bir sulanır?

Bakla tohumları, toprağın nemini sağlamak için ekimden sonra sulanmalıdır. Sulama ihtiyaçları, toprağın kuruluğuna bağlı olarak değişir. Haftada en az bir kez sulanması önerilir.

Baklaya hangi gübre atılır?

Ekimden önce, toprağın son sürümünden önce, dekara 500 – 1000 ml Rivasol® sıvı solucan gübresi, son hacim 30 – 40 litredir. Toprak yüzeyine yeteri kadar sulandırılarak püskürtülür. Daha sonra toprak sürülür, ürünün alt toprağa 10-15 cm nüfuz ettiğinden emin olunur.

Bakla kaç derece soğuğa dayanır?

Fide aşamasında -4 °C’ye kadar sıcaklıklara dayanabilen bakla, büyüme aşamasında 20–25 °C’lik optimum bir sıcaklığa ihtiyaç duyar. Daha yüksek sıcaklıklar çiçek ve bakla dökülmesine yol açar (1,2,15). Baklanın soğuk tolerans aralıkları -6 °C (yaz çeşitleri) ile -12 °C (bazı kış çeşitleri) arasında değişir (7,12).

Bakla güneş sever mi?

Toprak bakla fidelerinizi dikmek için uygunsa, fide dikimi için serin ve rüzgarsız havayı seçin. Fide dikiminde bakla fidelerinin daha fazla güneş ışığından faydalanması için kuzey-güney yönünde ekimi tercih edin, bu da uzun vadede hem sulamadan hem de hasattan tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

Bakla ne kadar ara ile dikilir?

Bakla tohumlarının ekimi toprağın yumuşak veya sert olmasına bağlı olarak değişebilir. Ortalama toprak derinliği 5 cm ile 10 cm arasında olmalıdır. Aralık tercihen 30 cm ile 80 cm arasında olmalıdır.

Taze bakla kaç günde yetişir?

Bakla tohumlarını hazırladığınız toprağa yerleştirin ve üzerini 3-4 cm kalınlığında şeffaf naylon filmle örtün. Toprağı düzenli olarak nemlendirin. Yaklaşık 10-12 gün içinde çimlenme gerçekleşir.

Bakla tohumu dekara ne kadar atılır?

Baklalar genellikle sıra halinde yetiştirilir ve dekara 10-20 kg tohum kullanılır. Optimum ekim sıra aralığı 45 sıra üzerine 10 cm’dir.

Bakla hangi toprağı sever?

Derin, iyi drene edilmiş ve organik madde açısından zengin tınlı toprakları sever. Erken ekim söz konusu olduğunda hafif kumlu topraklar tercih edilir ve üretkenlik söz konusu olduğunda alüvyonlu ve tınlı-kumlu topraklar tercih edilir. Hava koşulları uygun olduğunda tohumlar doğrudan toprağa ekilir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Arayüz Geliştirici Ne Iş Yapar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Eve Gelen Escort