İçeriğe geç

Yarım Yamalak Nasıl Yazılır

Yarım Yamalak nasıl yazılır TDK?

harap, yıkık, harap, eğri büğrü, eğri büğrü, bakımsız, çorak, komşu, yırtık pırtık, hırpalanmış, bakımsız, harap, yıpranmış, yırtık pırtık, paçavralar halinde, yan yana, yarı pişmiş, vb. m harfiyle yapılan çoğaltmalar ayrıca yazılır: at mat, child mocuk, Cabinet molap, door map, book mitap, vb.

Yarım Yamalak nasıl?

Bu kelime sıklıkla özensiz bir şekilde yazılır. Doğru kullanımı taslak biçiminde olmalıdır.

Yarım yamalak iş ne demek?

Özet MAKALENİN AÇIKLAMASI: Rastgele, yüzeysel, eksik ve hatalı.

Yarım nasıl yazılır TDK?

TDK sözlüğünün anlamına göre Yar kelimesi sevgili, yardımcı, dost ve uçurum anlamına gelir. Bu kelime dilimizde en çok yanlış yazılan kelimelerden biridir. Bu kelimenin doğru yazımı yar’dır. “A” harfinin üzerinde bir şapka olmalıdır.

Yarım küre bitişik mi?

İkiye bölünmüş bir kürenin herhangi bir parçası, ekvator tarafından bölünen dünyanın veya gök küresinin iki yarısından her biri anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla yanlış olarak yarım küre olarak yazılır. Doğru kullanım yarım küre biçiminde olmalıdır.

Renk nasıl yazılır?

Bir renk sözcüğü veya renklerden birinin adıyla oluşturulmuş isim tamlaması biçimindeki renk adları ayrı ayrı yazılır: bal rengi, duman rengi, gümüş rengi, portakal rengi, saman rengi; ateş kırmızısı, inci mavisi, çivit mavisi, gece mavisi, limon sarısı, safra yeşili, süt grisi vb.

Yarım yamalak yakın anlamlı mı?

Karşıt anlamlı sözcüklerden oluşan ikilemeler: » ileri geri, az çok, er ya da geç, azar azar… Biri anlamlı, diğeri anlamsız sözcüklerden oluşan ikilemeler: » eski püskü, eğri büğrü, yarı pişmiş, çöp…

Git gel nasıl yazılır?

Gitgel, ikamet yeri ile iş yeri arasında, yerleşim alanı sınırını aşan bir yolculuktur.

Yarım dünya ne demek?

Yarımküre, yarım küre, yarım küre veya yarım küre, Dünya’nın ekvatorla bölünen kuzey ve güney yarımlarının her birine ve 0° boylamla bölünen doğu ve batı yarımlarının her birine verilen addır.

Yarım ada ayrı mı?

Bu kelime sıklıkla “Hint Yarımadası”, “Hint Yarımadası”, “Hint Yarımadası” olarak yanlış yazılır. Doğru kullanım Hint alt kıtası biçiminde olmalıdır.

Ünvan nasıl yazılır?

Kişi adlarından önce ve sonra gelen unvanlar, fahri unvanlar, rütbe adları ve lakaplar büyük harfle başlar: Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, Kaymakam Erol Bey, Dr. Alaaddin Yavaşça; Sayın Prof. Dr.

Herhangi bir nasıl yazılır?

“A little”, “many”, “many”, “a few”, “a few”, “some”, “any”, “none” ve “none” gibi belirsiz sıfatlar ve zamirler geleneksel olarak yan yana yazılır.

Akpak nasıl yazılır TDK?

Saf beyaz, temiz ve parlak anlamına gelen bu ikilik, bazen gri saçlar için de kullanılır. Ayrı yazılmalıdır. Bu kelime genellikle akpak, akbak, ak bak olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı beyaz bir disk şeklinde olmalıdır.

Nakşolmak nasıl yazılır?

Birlik. geçişsiz f. (Ar. naḳş + Türk. sein) Kalıcı olarak yerleşmek: Bir kez daha Anadolu yaylalarının terk edilmiş karanlık haritası beynime kazındı (Yâkup K. Karaosmanoğlu – Ö. T.S.). Bu gözlem, tüm meslek hayatım boyunca bir umutsuzluk örtüsü olarak hafızama kazındı (Burhan Felek).

Birebir nasıl yazılır TDK?

Türk Dil Kurumu’na göre Birebir kelimesinin doğru yazımı “birebir” olmalıdır. Kelimeyi harfi harfine yazmak yanlıştır. Birebir kelimesi yan yana yazılmış bir kelime olarak bilinir. Kelimeyi ayrı ayrı “birebir” olarak yazmak yazım hatalarına yol açacaktır.

Yüzyüzeyken nasıl yazılır?

İfadeyi daha etkileyici kılmak ve anlamı güçlendirmek için zıt, eş anlamlı, yakın veya uzak sözcüklerin yan yana kullanılmasıyla oluşturulan kelime gruplarına “çiftleme” denir. “Yüz yüze” ifadesi de her zaman ayrı yazılan bir ikileme ve belirlemedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir